Menu

Mat för Bay shower


En babyshower är ett viktigt event för en blivande mamma. Det handlar helt enkelt om att man firar det kommande tillskottet till världen och mamman blir lite extra bortskämd. Ofta av sina vänninor. Traditionellt är det endast kvinnor som ska delta vid babyshowers, detta har dock ändrats en hel del och på många babyshowers är även män tillåtna. Därför är detta ett personligt val. Oavsett hur du väljer att planera din babyshower eller din väninnas babyshower är maten som serveras en mycket viktig del av detta. Det finns egentligen inga regler för vilken typ av mat som ska serveras på en babyshower, faktum är dock att en blöjtårta alltid är ett roligt moment . Många väljer att lägga krut på sötsakerna och hela skippa maten medan andra exempelvis väljer ett tema. Vad har den blivande mammans cravings varit under graviditeten? Apelsiner? Varför inte då skapa ett apelsintema? Om hon istället har varit extra sugen på pizza kan en pizzabuffé vara rätt val. Främst handlar det om att ha roligt och umgås.

Det finns en del mat som gravida inte bör äta eller dricka. Alkohol är ett stort nej, lever bör man vara försiktig med, detta gäller även olika typer av viltkött och därin räknas egenfångad fisk. Det kan även vara så att man på grund av graviditeten inte vill äta vissa saker då de framkallar illamående eller så finner man dem helt enkelt avstötande. Därför är det alltid bra att om man inte anordnar sin egen babyshower diskutera med mamman vad hon tycker om att äta under graviditeten för att det ska bli så bra som möjligt.


Frukt och grönt är bra för alla att äta, även för gravida och därför bör detta finnas tillgängligt som alternativ. Om mamman är okej med att det dricks alkohol kan man erbjuda både virgindrinkar och vanliga drinkar. Att ha en picknick under en babyshower är ett väldigt trevligt alternativ om vädret tillåter. Att vara utomhus under dagen och njuta av solen, äta gott, leka lite lekar och umgås är något som gör de allra flesta gott. Om man vill erbjuda något matigt som är lätt att ta med sig på en picknick är snittar ett bra alternativ. Detta kan förberedas i förväg, man kan även göra pastasallad, ta med frukt i form av jordgubbar, apelsiner och druvor. Potatissallad, kanske en bönsallad, lite chips, ost, kex och bakelser kommer man väldigt långt på. Ett bra alternativ är grekisk mat då denna både är fräsch och nyttig.

Om man planerar att ha en babyshower utomhus är det bra om man planerar i förväg vad för typ av mat man ska äta, kanske vill man bara umgås utomhus och därefter gå hem till någon för att gemensamt laga en måltid. Det är endast fantasin som sätter gränser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity