Menu

Prisvärd matkasse


Utbudet av färdiga matkassar har exploderat de senaste åren. Nuförtiden går det att beställa alla möjliga typer av matkassar, bland annat ekologiska, vegetariska och gourmet. Många anser att dessa färdiga matpåsar är en vardagslyx som endast är till för dem som har det gott ställt. Det stämmer att de flesta kassar kostar en rejäl slant, men det finns även billigare varianter. Här kan du läsa mer om den mest prisvärda matkassen som erbjuder mat av bra kvalitet utan att göra hål i plånboken.

Fördelen med matkasse

Det finns många fördelar med färdiga matkassar. Dels sparar det mycket tid eftersom du slipper gå till affären och plocka varorna själv. Dessutom ger det variation i maträtterna och du behöver inte tänka på vad du ska laga för något under veckan. De flesta matkassar är komponerade av dietister eller kända kockar och matprofiler. Detta gör att du ofta får prova på att laga rätter som du själv inte skulle kommit på.

Sveriges billigaste matkasse


Många konsumenter anser att det är en lyx att beställa en matkasse. I många fall kostar kassarna ganska mycket, men det finns ett stort utbud av aktörer på marknaden och vissa har riktigt prisvärda alternativ. Sveriges billigaste matkasse finns hos City Gross som erbjuder billig husmanskost för alla. Dessutom kan du även lägga till andra varor i kassen. Priset för denna kasse är från 299kr och den räcker för 3, 4 eller 5 middagar för 2-6 personer. Detta är betydligt billigare än genomsnittet för denna typ av tjänst i Sverige.

En stor fördel är att kunderna kan lägga andra varor i kassen och således komplettera den färdiga matkassen med andra livsmedel som behövs i hushållet. Detta är helt i linje med rådande konsumenttrender där kunderna vill handla mat på nätet på samma sätt som de gör i de fysiska butikerna. Med andra ord kan konsumenterna skräddarsy sin mathandling online.

Vad är det för mat?


City Gross matkasse är ett lågprisalternativ, men den innehåller många goda och populära maträtter. Fokus är främst på husmanskost med en tydlig miljöprofil. Förutom priset är hållbarhet och miljö är en stor konkurrensfördel. Bland annat kommer matkassens kött och kyckling från Sverige och en stor del av varorna är ekologiska. Frukt och grönsaker är säsongsbaserade och ofta närodlade.

Recept har noggrant utformats för att minska matsvinnet. De är komponerade så att du får exakt den mängd råvaror som behövs för att tillaga måltiderna och därför minskar risken att du behöver slänga mat. Den kända matprofilen Tina “Mat-Tina” Nordström har gjort de flesta recepten i City Gross matkasse.

Det finns dessutom olika kassar som passar olika hushåll. Det finns en särskild för vegetarianer, barnfamiljer såväl som för olika allergier. Du kan även välja en kasse som har många vegetariska alternativ, men som inte utesluter kött helt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity