Menu

Mat för kalas

I samband med att någon fyller år är det en tradition att man samlar nära och kära för att fira födelsedagsbarnet. På kalaset är det vanligt att man bjuder på mat och godsaker och i det här inlägget kommer du att få några tips på mat som passar bra på kalas.

Godsaker

Men innan vi går in på maten behöver vi nämna godsakerna. Framför allt tårtan är ett måste på kalas. Om du har bestämt att du vill laga din egen mat kan det vara skönt att beställa en tårta istället för att baka en egen. Du kan beställa din tårta från dintarta.se som har fina och goda tårtor i sitt sortiment. Förutom att du kan bjuda gästerna på tårta kan du också bjuda på andra godsaker. Till exempel bakelser, glass, godis och snacks.

Mat

Att äta mat tillsammans är ett bra sätt att umgås och det kan vara riktigt trevligt att bjuda på en god måltid på kalaset. Det finns massor av bra mat du kan laga och bjuda gästerna på. Några exempel på typisk kalasmat är korv med bröd, grillad mat, pizza, sallad, tacos och pasta. Du kan även välja att laga små munsbitar, vilket passar det något mer vuxna kalaset. På internet finns det massor med bra recept som är enkla att följa om du vill laga maten själv. Men det är minst lika vanligt att man beställer hem mat och bjuder på den. Det är till exempel vanligt att man har buffé med olika sorters maträtter och tilltugg på större kalas. Du bestämmer själv vad som passar dig bäst.

Dryck

Oavsett om du bjuder på fika eller mat på kalaset så behöver du dryck till. Är gästerna vuxna går det bra att bjuda på alkohol till maten. Annars går det fint att bjuda på läsk eller bubbelvatten.

Bra att tänka på

Innan vi kan avsluta det här inlägget vill vi bara påminna om några saker som kan vara bra att tänka på. Det viktigaste är att det finns något att äta för alla gäster. Därför är det väldigt viktigt att du tänker på att fråga gästerna om eventuella allergier eller specialkost. Till exempel om några är allergiska mot mjölk eller är veganer behöver du ta hänsyn till det när du lagar maten.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity