Menu

Mat och godis för halloweenfesten

Under hösten infaller högtiden halloween och den har bara blivit mer och mer populär i Sverige. Det ordnas fester, barn går bus eller godis man klär ut sig och umgås. Allra störst är traditionen i USA men även i Sverige blir det fler som börjar fira den.

Fullända temat

En halloweenfest innehåller i regel både mat och godis men ingen fest blir komplett utan roliga och läskiga halloweenkläder samt dekorationer. Det behöver inte vara dyrt utan man kan få till riktigt otäcka utklädnader även för en låg summa pengar.

Rolig mat för festen

Det kan vara extra roligt att bjuda på läskig halloweenmat om man ska ordna en halloweenfest. Varför inte göra svart pasta, forma ägg till spindlar eller göra soppa med flytande ögon i? Av priskorv och mandelspån kan man skapa fingrar med naglar, och det är i stort sett bara fantasin som sätter gränser. Tänk bara på att maten inte ska se helt oätlig ut.

Bus eller godis?

Att gå bus eller godis tillhör också halloween. Då går barnen från hus till hus och frågar om bus eller godis. Om barnen får godis ska de snällt gå därifrån, i annat fall kan de ställa till med ett litet bus. Buset ska dock vara snällt och inte skada hus, djur eller människor.

Om man inte vill att barnen ska gå bus eller godis är det inte heller fel att ställa upp en godisskål hemma där barnen kan hämta halloweengodis utklädda. Kanske kan man också göra eget halloweengodis som läskiga kolor, spöken av maräng eller otäcka former av choklad. Det ger lite annan stämning än allt det köpta godiset.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity