Menu

Intressanta pizzor att testa

Pizza är en av världens mest populära maträtter. I USA äts 350 pizzaslicer varje sekund(!). Det finns en anledning till att pizza är så populärt: människor dras till livsmedel som är feta, söta, och rika. Pizza har alla dessa komponenter. Här är några pizzor du måste prova om du har chansen!

Pizza Fritta, Italien


Även om man skulle kunna tro att friterad pizza är ännu en friterad amerikansk uppfinning så är maträtten faktiskt en Neapels-specialitet som är älskad av folket i den italienska staden. Pizzan tillagas genom att den originella pizzan täcks med ytterligare ett lager av deg ovanpå. Sedan friteras pizzan i stekhet olja tills utsidan är krispig och läcker. Det är väldigt svårt att hitta denna pizza om man inte befinner sig i Italien, så om du har chansen att beställa en Pizza Fritta, gör det!

Pizza Carbonara, Italien

Denna pizza är en twist på den berömda italienska pastarätten Pasta Carbonara. Pizza Carbonara består av en vanlig pizzadeg täckt med tomatsås och toppad med skivor av saltad pancetta, ägg och ost. Mozzarella och Grana Padano är de traditionella ostarna för denna pizzasort, även om Provolone eller Pecorino Romano ofta också används.

Om du vill pröva på att göra din egen Carbonara Pizza så kan du enkelt beställa hem ingredienserna med hjälp av en matkasse. Hitta den matkasse som passar dig bäst och få dina produkter levererade till din dörr.

Stuffed Pizza, USA


Fylld pizza är en amerikansk pizza som tog sin väg till popularitet i Chicago lite senare än Deep Dish-pizzan, som den delar många likheter med. Den har en fastare och hårdare utsida än vad Deep Dish-pizzan har. Pizzan toppas med en generös mängd ost och andra ingredienser som grönsaker och korv. Sedan läggs ytterligare ett tunt lager av degen på ingredienserna (därav namnet fylld pizza). Och slutligen toppas pizza med tomatsås innan den bakas till perfektion.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity